De ligging van de school in de dorpskern van Vivenkapelle aan een drukke doorgangsweg vraagt dat we de kinderen en ouders sensibiliseren voor een zichtbare, veilige houding in het verkeer.

Het ene schooljaar werken we hoofdzakelijk rond de voetgangers en kunnen kleuters en leerlingen tot en met het vierde leerjaar een voetgangersbrevet halen.
Het daaropvolgende schooljaar werken we rond fietsbehendigheid met allerlei proeven op het schooldomein. De kinderen van de lagere school behalen dan ook een fietsbrevet.
Het zesde leerjaar legt jaarlijks een fietsexamen ( de vemoeroute ) af waarbij na een goede voorbereiding een individuele proef wordt afgenomen. Het fietsparcours is ongeveer 11 km lang en op het parcours zijn er een tiental moeilijkheden die goed moeten worden genomen. De controleurs ( ouders, grootouders, politie, leerkrachten ) bepalen of een leerling het fietsbrevet behaalt of niet. We zijn ervan overtuigd dat de kinderen zich na het zesde leerjaar zelfstandig en veilig met de fiets verplaatsingen kunnen doen.

Met medewerking van de ouderraad konden we de kinderen reeds hesjes, helmen en boekentashesjes bezorgen om duidelijk zichtbaar te zijn in het verkeer.

We blijven ijveren dat alle kinderen een hesje dragen en dat alle fietsers een helm dragen en dit door sensibiliseringsacties voor ouders en kinderen. “Sam de verkeersslang” geeft ons hierbij een goede ondersteuning.

Een greep uit onze acties:
- Jaarlijks worden fietsen gecontroleerd.
- Verkeersles door de politie.
- Voetgangersbrevetten voor de 3de kleuterklas, 1 ste, 2de, 3de en 4deleerjaar.
- Fietsbrevetten voor de lagere school.
- Fietsparcours voor de kleuters.
- Fietsparcours voor de lagere school.

Wij kunnen dit niet realiseren zonder de medewerking van de politie, ouders en grootouders, waarvoor dank.

 

Bradericplein 16a - 8340 Damme - 050/35 47 87

Copyright © 2013. Alle rechten voorbehouden.