Eerste leerjaar

Totale ontwikkeling van het kind: In het eerste leerjaar starten de kinderen met het lezen en schrijven van de eerste letters en woorden. Ze leren rekenen tot en met 20. Daar horen ook uitdagende rekenspellen bij. Naast het leren voorzien we ook heel wat ruimte voor ontspanning. Zingen en muziek maken, dagelijks wat bewegingstussendoortjes,... zorgen voor een goede mix tussen leren en ontspannen.

Hoekenwerk op dinsdag: Op dinsdagnamiddag is er elke week hoekenwerk. Aan de hand van heel wat gezelschapsspelen leren de kinderen samenwerken, leren ze tactisch denken, herhalen ze de geziene leerstof, … Het genieten van samen spelen staat hier voorop.

Sherborne: Eén keer per maand staat er Sherborne op de agenda. Sherborne is een bewegingsmethode waarbij bewegingsactiviteiten individueel, met 2 of met meer worden aangeboden met als doel de ontwikkeling van de totale persoonlijkheid te bevorderen. De leerlingen van het eerste leerjaar genieten intens hiervan.

Vlotte samenwerking met de Gele Klas: Maandelijks is er een integratiemoment gepland tussen de kleuters van de gele klas en de leerlingen van het eerste leerjaar. Leesinitiatie, Sherborne, samen gezelschapsspelen spelen, een leuke bosuitstap, een initiatie wiskunde, werken met Krullenbol en nog zoveel meer laten de leerlingen van het eerste leerjaar opnieuw even kleuter zijn.

Niveaulezen: Vanaf de maand februari sluiten de leerlingen van het eerste leerjaar aan bij het niveaulezen op maandagmiddag. Onder begeleiding van lees(groot)ouders leest elk kind op eigen niveau verschillende boekjes en/of verhalen.