Vierde leerjaar

Sport en Spel: In het vierde leerjaar nemen we deel aan heel wat sportactiviteiten. De Moev-activiteiten ‘Alles met de bal’, ‘Park-en bosspelen’ en ‘unihockey’ staan jaarlijks op het programma. In de Viven+ krijgen de leerlingen voor de eerste keer heel wat sporten voorgeschoteld, zoals pingpong, volleybal, basketbal, padel, tennis, petanque,

Muzische ontwikkeling: Naast het leren hebben we in het vierde leerjaar ook veel aandacht voor de muzische ontwikkeling van het kind. Dansen, beeldende activiteiten, naaien, het af en toe bijwonen van een toneelvoorstelling of film zijn enkele voorbeelden.

Wereldoriëntatie: Via verschillende leerwandelingen leren de kinderen de omgeving van de school kennen. We hebben ook aandacht voor ons land België en de structuur van ons land (provincies, buurlanden,...). Jaarlijks nemen we deel aan de beurs voor gezonde voeding en via Karrewiet hebben we aandacht voor de actualiteit.

Groot Voetgangersexamen en Fietsbrevet Zilver: In de maand mei leggen alle leerlingen van het vierde leerjaar een Groot Voetgangersexamen en een fietsbrevet Zilver af. Gedurende het schooljaar wordt hier op geoefend.