Zin in Lezen

‘Lezen is denken met andersmans hoofd’ - Arthur Schopenhauer

 

Tijdens dit schooljaar willen we als school ons taalbeleid even onder de loep nemen. Taal is allesomvattend en zit verweven in heel wat andere vakken. Door eens stil te staan bij onze eigen klas- en schoolpraktijk willen we de taalontwikkeling bij kinderen stimuleren.

 

Met ons jaarthema ‘Zin in Lezen’ willen we via allerlei werkvormen de kinderen leesplezier laten beleven. Zo lezen alle kinderen en leerkrachten elke vrijdagmorgen een kwartier in een boek, strip, tijdschrift, krant,… . Hier staat lezen als ontspanning centraal.

Tijdens de voorleesweek in november nodigen we graag de ouders en grootouders uit om eens te komen voorlezen in de klas van hun kind of kleinkind. Ook de gedichtendag in januari en de jeugdboekenweek in maart staan met stip in onze agenda genoteerd.

 

Tijdens de jeugdboekenmaand organiseren we een klasdoorbrekende projectweek in het thema ‘Boeken’. De projectweek sluiten we af met een grote boekenverkoop op school. Op het schoolfeest in juni dramatiseren we een mooi jeugdboek in cc de Cultuurfabriek. Het verhaal houden we graag nog even geheim. Via ons jaarthema 'Zin in Lezen' hopen we de kinderen en ouders mee te krijgen in de magische wereld van de boeken.

Lezen jullie met ons mee?

 

'A book is a gift you can open again and again.' - Garrison Keillor